Rosa ja poikanen Gerbil Net - Elidorin Gerbiilit
   Kasvatuksesta:
   Kasvattajanimeni
   Kasvatuseläimet
   Kasvatusvärit
   Nimiteemat
   Nimien selitykset
   Kasvatustilat
   Kasvatustilastoja
   Hieman historiaa
   
   Hakemistoon
   Etusivulle

Kasvattajanimeni - Mistä se on keksitty?
Päivitetty 20.1.2003

Monet halusivat tietää kasvattajanimivaihtoehtoni, kun kerroin, että kasvattajanimeä sitten vihdoin monen vuoden juupas-eipäs-juupas-jankutuksen jälkeen päätin hakea. Päätin, että nimen myöntämisen jälkeen kerron kaikki vaihtoehtoni näillä kasvatussivuillani ja tässä ne nimet nyt sitten on selityksineen.


Elidorin

Kaikki alkoi siitä, kun olin varannut uuden Taikanaamion-kasvatin itselleni. Tällä kertaa naaraan ja Nina sanoi, että voin antaa sille nimen ihan millä kirjaimella tahansa. Niinpä sitten nimeä miettimään ja sinne Egyptin historian puolelle kiinnostukseni mut taas kerran vei. Muistin heti yhden kiinnostavan nimen, mutta kävin vielä netistä etsimässä tietoa siitä. Tuo nimi oli Nefertiti, joka sitten kyseiselle gerballe nimeksi tulikin.

Mä en yleensä pahemmin netissä surffaile, vaan käyn vain tietyillä vakiosivuilla. Tuona päivänä 12.11.2002 mä sitten mietin, että voisin etsiä sopivat linkkisivut myös muille gerboilleni. Tarkoitan siis sitä, kun olen antanut muille gerboilleni nimiä tiettyjen henkilöiden tms. mukaan, niin ajattelin etsiä näillekin gerboille sopivat linkit nimeen liittyen netistä. Monta linkkiä löysinkin surffailun edetessä.

Sitten nimilistassa tuli vastaan yksi ekoista gerbiileistäni eli Rolanda. Tuo gerba sai nimensä lapsuuteni suosikkikirjan päähenkilön, Roland-nimisen pojan, mukaan. Laitoin vain a-kirjaimen nimen perään, jotta siitä tuli naarasgerban nimi. Mä yritin miettiä kyseisen kirjan nimeä, mutta en muistanut sitä kokonaan. Lähdin kuitenkin netistä etsimään lastenkirjoja ja lopulta sain kirjan nimen selville: Mustan tornin portilla.

En kuitenkaan löytänyt kyseisestä kirjasta yhtään suomenkielistä sivua mistään. Kirja oli ainoastaan nimenä mainittu lastenkirjalistoissa. Niinpä piti siirtyä englanninkielisille sivuille. En tietty muistanut sitä nimeä englanniksi, mutta jostain listasta se onneksi löytyi. Kirjan nimi on siis englanniksi Elidor. Löysinkin sitten mielestäni sopivan linkin sivuilleni.

Mä en ollut lukenut kirjoja enää vuosiin. Viimeksi olin tainnut lukea kirjan alusta loppuun ja vielä kahteen kertaan vuonna 1993. Lapsuudessani luin kirjoja paljonkin, mutta sitten se harrastus jäi. Koulussa luin kirjat lähinnä niin, että pompin osan sivuista yli. Jotenkin ne esitelmät ja muut tuli kuitenkin tehtyä ; ) Tuona tiistaipäivänä 12.11. mä kuitenkin huomasin, että teki mieli lähteä etsimään sitä kirjaa heti ja lukea sitä.

Torstaina 14.11. en sitten enää voinut olla etsimättä sitä kirjaa. Helposti se löytyikin, vaikka ajattelin, että olisin laittanut sen jonnekin laatikonpohjalle. Mä rupesin lukemaan kyseistä kirjaa ja luin sen sitten loppuun asti. Se oli niin hyvä, jopa parempi kuin silloin lapsena, etten mä voinut lopettaa sitä kesken. Siinä kirjassa vain on "se jokin".

Tässä on katkelma kyseisen kirjan takakannen tekstistä:"Kuten Garnerin aikaisemmin suomeksi ilmestynyt teos Huuhkajalaakso myös tämä romaani on tulvillaan runollista lumoa ja mahtavaa voimaa, mikä viehättää yhtä hyvin lasta kuin aikuista." Niinpä niin, ei se mikään tavallinen lastenkirja olekaan.

Tässä on pätkä itse kirjasta:"Mies seisoi liikkumatta ja Roland muisti sanat sellaisina kuin hän oli kuullut ne kultakankaalla peitetyn pöydän luona. Pöytä, linna, mies - missään muussa ei näkynyt elämän väriä tässä autiossa maassa. Miehen kasvot olivat kapeat, poskipäät korkeat ja hänen hiuksensa liehuivat takana kuin tuulessa. "Kuka sinä olet?" Roland kuiskasi. "Elidorin Malebron." "Kuka se on?" Roland kysyi. "Onko Goriasissa valoa?" "En ymmärrä", Roland sanoi. Mies lähti kävelemään mäkeä ylös.."

Tuon luettuani mä jäin tuijottamaan kohtaa "Elidorin Malebron." Sitten mulla välähti. TUO SE ON! Tuon mä haluan kasvattajanimeksi! Olin kolme viikkoa sitten viimeksi ääneen sanonut, etten kasvattajanimeä hae, mutta nyt alkoi uusi pohdinta tuon nimen nähtyäni. Siis tuon genetiivimuodon sanasta Elidor. Seuraavana päivänä eli perjantaina 15.11. päätös oli valmis ja kasvattajakokeeseen vastaaminen alkoi.


Leonidin

Maanantai-tiistaiyönä 18.-19.11. mä pähkäilin viimeistä tehtävää siinä kasvattajakokeessa. Sitä genetiikkatehtävää. Lopulta mä sain siihen vastauksen aikaseksi, mutta päätin jättää sen toisen genetiikkatehtävän tekemättä, kun läpipääsyyn kuitenkin tarvitsi vain 24 pistettä. Luotin siihen, että saisin muista tehtävistä tarpeeksi pisteitä eikä yhteen vastaamatta jättäminen haittaisi.

Tuon yön mä valvoin aamuseitsemään asti, sillä mä halusin nähdä jotain. Muutamat kaverit ilmoitti mulle, että tiistaiaamuna kuuden aikoihin voisi nähdä tähtisadetta. Mä kävin Ursan sivuilla lukemassa, että Leonidit tulevat Leijonan tähtikuvion suunnalta ja paras ajankohta niiden näkemiseen olisi puoli kuuden ja puoli seitsemän välillä. Eipä niitä sitten näkynyt, kun koko yön satoi vettä ja pilvet olivat tiellä. Harmi.

Tässä vaiheessa mä vielä pohdin kasvattajanimen kakkos- ja kolmosvaihtoehtoa. Mieli muuttui usein saman päivän aikana. Kun mä yöllä kävin Ursan sivuilla lukemassa lehdistötiedotteen, mä päätin lähes saman tien, että siinä on mun kakkosvaihtoehto. Mä olen horoskoopissa leijona, joten Leijonan tähtikuviosta tuleva meteorisade sopii muhun hyvin. Leonidin on hyvä vaihtoehto. Niin siitä sitten tuli kakkosvaihtoehto. Samana yönä kolmen aikaan lähetin kasvattajakokeen Mintulle.


Orionin

Tähtitaivaalle tämä kolmosvaihtoehtokin kuuluu, kuten edellinen vaihtoehtokin. Tämä nimi ei tullut mitenkään yhtäkkiä vaihtoehdoksi, vaan olin tätä jo pari vuotta sitten miettinyt. Orionin tähtikuvio on suosikkini ja yritän aina etsiä sen tähtiä katsellessani. Ykkösvaihtoehto tämä nimi ei ole tainnut koskaan olla, mutta kolmoseksi se nyt päätyi. Tosin mä toivoin koko hakemisprosessin ajan, että saisin ekan tai edes tokan, sillä tämä kolmas nimi ei sopisi mielestäni yhteen nimien, joita gerboille haluan antaa, kanssa.


Vanhoja vaihtoehtoja

Ennen kuin lopullisen päätöksen kasvattajanimen hankkimisesta tein, mulla oli mielessä kaikennäköisiä vaihtoehtoja. Tässäpä niistä muutamia, mutta en nyt kuitenkaan näiden selityksiä tähän laita, kun ei sillä mielestäni ole väliä, kun en näitä kuitenkaan hakenut. Lista vanhoista vaihtoehdoista: Valkoinen, White, Auringonkukan, Leijonan, Tiikerin, Leodragon's, Lohikäärmeen. Voi olla, että oli muitakin, mutta en enää muista niitä.

 

Copyright © Anne Jonasson / www.gerbiili.net   Kopiointi kielletty.